De seizoensouverture staat weer voor de deur. NEC neemt het in de eigen Goffert op tegen FC Twente. De Tukkers gooiden hoge ogen in de voorbereiding en staan hoog in mening voorspellijstje. Aan NEC dus om te laten zien wat het waard is.

Dat zullen de Nijmegenaren nog wel moeten doen zonder Jasper Cillessen. De goalie deed wel al een gedeelte mee met de training vrijdag, maar de clubs zijn er nog niet helemaal uit over de transfer. Wie wel van de partij gaat zijn zondag is Mikkel Duelund. Rogier Meijer bevestigt aan ForzaNEC dat de middenvelder annex buitenspeler zondag kan meedoen tegen Twente.

En dat is ook hard nodig. Op de flanken is de spoeling erg dun. Magnus Mattsson en Jordy Bruijn zijn namelijk geblesseerd en moeten de seizoensopener aan zich voorbij laten gaan. Waarschijnlijk begint Duelund het seizoen dus als basisspeler. De Deen speelde een erg sterkte voorbereiding en lijkt klaar om zich te laten zien dit seizoen.

Verder lijken de namen voor Meijer vrij duidelijk. Alleen de plek links op het middenveld kan nog twee kanten op. Zowel Dirk Proper als Andri Baldursson heeft daar minuten gemaakt in de voorbereiding. Vermoedelijk krijgt Proper daar als eerste de kans.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Marques, Duelund.

Foto: Rob Koppers