Na de interlandbreak is het zaterdag eindelijk weer tijd voor Eredivisievoetbal. NEC en PSV trappen het weekend om half 5 in De Goffert af. Rogier Meijer heeft nog wel wat moeten puzzelen vanwege ontbrekende spelers.

Koki Ogawa keerde afgelopen week ziek terug uit Japan. De spits ontbrak vrijdag op de training, maar zal waarschijnlijk wel plaatsnemen op de bank voor het duel met de Eindhovenaren. Sylla Sow lijkt zijn logische vervanger te gaan worden. Dirk Proper en Tjaronn Chery trainden vrijdag wel weer mee met de selectie, maar Meijer vindt het nog te vroeg om het tweetal op te nemen in zijn wedstrijdselectie, meldt De Gelderlander. Waarschijnlijk zal hetzelfde middenveld als tegen FC Utrecht opgesteld worden. Dat zou dan een basisplaats voor Lasse Schöne betekenen.

Daarnaast zou Meijer ervoor kunnen kiezen om Rober González op de tien plek neer te zetten, wat een basisplaats voor Yvandro Borges Sanches zou kunnen betekenen. Dan zou Kodai Sano de plek van Schöne op zich nemen, maar aangezien de oefenmeester tegen Utrecht voor de eerste variant koos, is aan te nemen dat hij dat tegen PSV weer zal doen.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Sano, Schöne; González, Sow, Hansen.

Foto: Rob Koppers