NEC gaat het zaterdagavond tegen FC Groningen over een andere boeg gooien dan normaal gesproken. Trainer Rogier Meijer heeft na de grote puzzel tegen AZ weer wat te kiezen en dat bracht hem tot iets nieuws, zo liet Jordy Bruijn na de training op vrijdag weten.

Wat dat precies is vertelt het verhaal niet, maar dat dat zonder Bruijn zelf gaat gebeuren is duidelijk. De middenvelder heeft al vijf weken geen wedstrijd gespeeld en heeft bovendien met koorts tien dagen op bed gelegen. De andere spelers die met ziekte kampten, zijn er wel weer bij.

Dat betekent dat Marquez weer plaatsneemt in de defensie. Of dat met vier of met drie medespelers is, is de vraag. Mogelijk zou Cas Odenthal, die al weken een bedenkelijk niveau laat zien op het veld, geslachtofferd worden. Magnus Mattsson wordt sowieso geslachtofferd. De Deen staat zijn basisplek af aan Elayis Tavsan.

Bony erbij

Wilfried Bony start op de bank in Groningen en dat brengt met zich mee dat de spits mogelijk zijn rentree kan maken na een maand blessureleed. Rens van Eijden, Mikkel Duelund en Pedro Ruiz zijn er niet bij.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Guth, Marquez, Odenthal; Van Rooij, Barreto, Schöne, El Karouani; Tavsan, Akman, Okita

Foto: Rob Koppers