Calvin Verdonk start zaterdagmiddag tegen Fortuna Sittard vermoedelijk in het hart van de defensie. Verdonk (25) moet daar de absentie van Joris Kramer opvangen. Kramer raakte deze week geblesseerd op de training.

Vorige week in het 0-0 gelijkspel tegen SC Heerenveen moest Verdonk nog invallen voor de afwezige Oussama Tannane, die ook geblesseerd was. Nu is Tannane weer fit en gebrand om de eerste thuiszege van het seizoen over de streep te trekken. NEC speelde eerdere thuisduels dit seizoen tegen FC Twente (0-1) en FC Groningen (1-1).

Nany Landry Dimata staat voor zijn thuisdebuut. De spits die op huurbasis van Espanyol is overgenomen viel al in tegen AZ en maakte vorige week bij Heerenveen de 90 minuten vol. Hij krijgt opnieuw de voorkeur boven Pedro Marques.

NEC-Fortuna Sittard begint zaterdag om 16:30. Rob Dieperink is de scheidsrechter. Er zijn nog tientallen kaarten op de Ron de Groot tribune verkrijgbaar.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Marquez, Verdonk, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Duelund.

Foto: Orange Pictures