Rogier Meijer heeft steeds minder te kiezen voor zijn basisopstelling. Vrijdag, als NEC het opneemt tegen Jong Ajax (21:00), mist hij liefst zes spelers vanwege een blessure.

Zo heeft Jordy Bruijn een terugslag in zijn herstel. Vorige week tegen Jong AZ zat de smaakmaker nog op de bank, nu blijft de middenvelder achter in Nijmegen. Naast Bruijn ontbreken Norbert Alblas, Kevin Bukusu, Rens van Eijden, Thibo Baeten en Joep van der Sluijs tegen de Amsterdammers. Tegenover De Gelderlander laat Meijer weten dat zij allen kampen met ‘lichte blessures’.

De vervanger van Bukusu is Terry Lartey-Sanniez. De verdediger, die in 2018 nog kampioen werd met Jong Ajax, moest vorige week al vroeg invallen toen Bukusu geblesseerd van het veld moest. Dat vulde Sanniez uitstekend in en dus krijgt hij ook morgen de kans van zijn trainer.

Verder heeft Meijer weinig te kiezen en dus start Jonathan Okita weer in de spitspositie naast Rangelo Janga en speelt Elayis Tavsan vanaf 10.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Barreto, Odenthal, Sanniez, El Karouani; Proper, Tavsan, Vet; Janga, Okita