Rogier Meijer heeft zaterdag tegen Cambuur voor het eerst in lange tijd de beschikking over een vrijwel geheel fitte selectie. Lasse Schöne, Nany Dimata en Philippe Sandler keren terug in de basiself en ondanks de 120 minuten voetbal in de benen bij een aantal vaste krachten zag Meijer vrijdag alleen maar energieke spelers op de training.

In het Goffertstadion ontbreken zaterdag alleen Mathias de Wolf en Nils Rossen. Het tweetal speelde dit seizoen nog geen enkele rol van betekenis. Magnus Mattsson is hersteld van zijn blessure en kan weer op de bank plaatsnemen. Een basisplek komt voor de linksbuiten te vroeg, maar het is de vraag wie die positie wel invult. 

Cissoko

Ibrahim Cissoko deed dat zondag tegen Go Ahead Eagles zwaar ondermaats. Zijn vervanger Souffian El Karouani woensdag in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord deed dat weliswaar met verve, maar de nummer 1 van de Eredivisie vraagt wel andere weerstand dan de nummer 18, SC Cambuur. Waarschijnlijk kiest Meijer dus weer voor Cissoko, die met zijn acties een plaag kan vormen voor ploegen die dicht op de eigen goal spelen. 

Vrijgesproken Sandler

Op het middenveld neemt Lasse Schöne weer de plaats in van Andri Baldursson en de spitspositie wordt weer ingevuld door Nany Dimata, die afgelopen week door ziekte geveld was. Philippe Sandler was dat ook, kon tegen Feyenoord zijn bijdrage leveren als invaller en werd vrijdagochtend vrijgesproken van zijn straf naar aanleiding van de rode kaart die de verdediger ontving tegen Feyenoord. Daardoor mag Joris Kramer weer plaatsnemen op de bank. 

Kramer vervulde zijn rol afgelopen week met verve, maar Sandler brengt iets extra’s in de opbouw dat zeker tegen Cambuur van waarde kan zijn. Mattijs Branderhorst maakte woensdag ook indruk, maar Meijer heeft geen seconde overwogen de keeper te laten staan ten koste van Oranje-international Jasper Cillessen. 

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Cissoko