Zaterdag is het zover: de start van de play-offs voor promotie/degradatie. NEC neemt het op tegen nummer vier Almere City FC en kan dat eindelijk weer eens doen op volle oorlogssterkte.

Dirk Proper is namelijk volledig hersteld van zijn blessure en kan in Flevoland aan de aftrap verschijnen. Cas Odenthal, die tegen FC Dordrecht nog ontbrak wegens een schorsing, neemt de plek van Terry Lartey-Sanniez over, ondanks dat de Amsterdammer de afgelopen weken een prima indruk achterliet.

Proper neemt de plek van Jonathan Okita over. Hij staat al bijna een half jaar droog en was dan ook lang niet altijd onomstreden bij trainer Rogier Meijer. Voorin geeft Meijer Rangelo Janga en Elayis Tavsan, die al weken niet in beste vorm steekt, de kans.

Net als Proper keert Norbert Alblas terug van een blessure. Hij zal weer plaatsnemen op de bank. Joep van der Sluijs slaat zoals eerder gemeld de play-offs helemaal over. Hij focust zich op volgend seizoen. Almere City-NEC is zaterdag te zien op ESPN 2 en trapt af om 21:00.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Barreto, Van Eijden, Odenthal, El Karouani; Proper, Vet, Bruijn; Janga, Tavsan.