Donderdag gaat NEC voor de 3e ronde van de beker op bezoek in Leeuwarden. Daar nemen de Nijmegenaren het op tegen SC Cambuur, de ploeg die in november nog met 2-3 te sterk was in Nijmegen. In Friesland gooit trainer Rogier Meijer zijn opstelling vermoedelijk behoorlijk om.

Zo heeft hij Ali Akman en Ivan Marquez weer tot zijn beschikking. Laatstgenoemde neemt de plaats van Cas Odenthal in het hart van de defensie over. Odenthal miste dit seizoen, op het bekerduel met VV Capelle na, geen duel van de Nijmegenaren en neemt donderdag samen met Lasse Schöne en Bart van Rooij plaats op de bank. Daarmee komt er ruimte in het elftal voor Ilias Bronkhorst en Mikkel Duelund. Ook Calvin Verdonk en Rodrigo Guth mogen, mede dankzij hun sterke optreden tegen PSV, aan de aftrap verschijnen.

Meijer kan nog altijd niet beschikken over een aantal vaste basisspelers. Edgar Barreto, Jonathan Okita, Pedro Ruiz, Rens van Eijden, Joep van der Sluijs en Mathias de Wolf zijn allemaal revaliderende van hun blessure. Over de keeperspositie in de beker valt weinig te bespreken. In de bekerwedstrijden verdedigt namelijk de Australiër Danny Vukovic de goal van de Nijmegenaren. Dat is in ieder geval één zekerheid om te noteren.

Vermoedelijke opstelling: Vukovic; Bronkhorst, Marquez, Guth, Verdonk; Bruijn, Duelund, Proper; Tavsan, Akman, Mattsson

De wedstrijd van donderdag begint om 18.00 uur en staat onder leiding van Edwin van de Graaf.

Foto’s: Rob Koppers en Orange Pictures