Rogier Meijer is niet van plan om iets te veranderen aan zijn elftal voor de wedstrijd tegen Excelsior. De trainer zag Nany Dimata een ongelukkige indruk maken tegen Feyenoord, maar geeft de Belg voorlopig gewoon de voorkeur boven Pedro Marques.

“Deze week haalde Nany in de elf-tegen-elf weer een heel goed niveau. In het meevoetballen kan hij heel belangrijk voor ons zijn.” Nany zal tegen Excelsior weer geflankeerd worden door Magnus Mattsson en Elayis Tavsan. Oussama Tannane is de vierde aanvallend ingestelde speler die moet zorgen voor de goals.

Want tegen nummer 11 op de ranglijst Excelsior kan NEC de reeks van zes gelijke spelen doorbreken. Jasper Cillessen, die in zes eerdere duels tegen de Kralingers nog nooit een tegengoal incasseerde, staat weer onder de lat. 

Meijer moet het nog altijd doen zonder Joris Kramer, Jordy Bruijn en Philippe Sandler. De twee laatstgenoemden worden wel op korte termijn terugverwacht op het trainingsveld. Kramer heeft wat langer nodig. Deze week werd Andri Baldursson ziek. Hij zal er zaterdag ook niet bij zijn. 

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Van Rooij, Marquez, Verdonk, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson

Foto: Orange Pictures