Rogier Meijer stuurt vrijdagavond tegen Sparta Rotterdam de vertrouwde elf namen het veld in. Dat betekent dat Magnus Mattsson, die tegen Willem II een goede indruk maakte, gewoon vanaf de bank begint.

Jordy Bruijn krijgt opnieuw de kans. Meijer ziet ook dat het plan met de Amsterdammer als linksbuiten nog niet altijd goed uitpakt, maar stelt dat dat vooral te maken heeft met het feit dat NEC tweemaal lange tijd tegen tien man speelde.

Toch is de kans dat Mattsson vrijdag de kans in de basis krijgt niet onwaarschijnlijk. Bruijn verliet donderdag de training voortijdig met een lichte blessure. Over de ernst van zijn kwetsuur was nog weinig te zeggen.

Pedro Ruiz trainde wel volledig mee. Zijn herstel gaat de goede kant op, maar de komende wedstrijden zullen voor hem nog te vroeg komen. Naast Ruiz ontbreken Rens van Eijden en Mathias de Wolf. Verder heeft Meijer een topfitte selectie tot zijn beschikking.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani; Schöne, Duelund, Proper; Okita, Akman, Bruijn (Mattsson)

Foto: Rob Koppers