NEC neemt het zaterdagavond op tegen PSV in het Philips Stadion. De Nijmegenaren hebben de afgelopen interlandperiode kunnen werken aan het fitter worden en de ziekenboeg stroomde langzaamaan leeg. Desondanks zal trainer Rogier Meijer achterin voor andere namen moeten kiezen.

Bram Nuytinck en Philippe Sandler gaan het duel tegen PSV namelijk missen. De centrale verdedigers waren er niet bij op de laatste training in aanloop naar het duel. Nuytinck raakte tijdens het laatste competitieduel tegen Sparta geblesseerd, terwijl Sandler juist die wedstrijd weer meedeed. Sindsdien trainde hij echter veelal apart van de groep. Naar verwachting zullen Mathias Ross en Calvin Verdonk als centraal duo starten tegen de gedeelde koploper van de Eredivisie. Ook Elayis Tavsan en Alexis Tibidi zijn er niet bij in Eindhoven.

Eerdere geblesseerden zoals Mees Hoedemakers, Lasse Schöne, Koki Ogawa en Bart van Rooij trainden wel weer mee. Zij zullen er naar verwachting dus bij zijn tegen PSV. Ook Kodai Sano zit bij de Nijmeegse selectie. De jonge Japanner heeft zijn werkvergunning binnen en kan dus zijn officiële debuut gaan maken voor NEC. Verder lijkt Rober González de voorkeur te krijgen boven Lars Olden Larsen.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Ross, Verdonk, Baas; Schöne, Mattsson, Proper; González, Ogawa, Hansen.

Foto: Orange Pictures