NEC zal het aankomende zondag tegen RKC zonder Edgar Barreto en Jonathan Okita moeten stellen. Beide spelers misten vrijdag de training en Okita zit met zijn voet in het gips en lijkt tot de winterstop uitgeschakeld.

Daarnaast miste ook Pedro Ruiz de training en ook hij lijkt er niet bij te zijn tegen de Waalwijkers. Verder zitten Joep van der Sluijs, Mathias de Wolf en Rens van Eijden nog altijd in de lappenmand van de Nijmegenaren.

Okita plaatste donderdag een foto op Instagram met zijn rechtervoet in het gips en lijkt dus tot de winterstop te moeten toekijken bij de ploeg van Rogier Meijer. Het lijkt op een breuk maar er is nog geen definitieve diagnose voor de man in vorm van NEC.

Doordat Barreto de uitwedstrijd tegen RKC naar alle waarschijnlijkheid aan zich voorbij moet laten gaan krijgt Dirk Proper weer eens een kans om zich vanaf het begin te laten zien. De jonge middenvelder maakte in het begin van dit seizoen een uitstekende indruk in de basis van NEC en het klikte goed met Lasse Schöne.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani; Schöne, Bruijn, Proper; Tavsan, Akman, Mattsson.

Foto: Orange Pictures