Zondagavond neemt NEC het in de eigen Goffert op tegen PSV. Een lastige klus voor de mannen van Rogier Meijer die zullen hopen dat de Eindhovenaren last hebben van naweeën na het verloren duel in de Europa League. NEC wordt geplaagd door de nodige blessures en treedt dus met een aantal wijzigingen aan.

Zoals gezegd mist Meijer dus de nodige spelers binnen zijn selectie. Zo zijn Rens van Eijden, Mathias de Wolf, Joep van der Sluijs, Jonathan Okita, Pedro Ruiz en Edgar Barreto geblesseerd en ook Ali Akman was vrijdag absent bij de training. Mogelijk is Akman zondag wel van de partij, alleen zal hij dan op de bank beginnen.

Het lijkt erop dat Calvin Verdonk en Rodrigo Guth in de basis zullen starten tegen PSV. Guth is de logische vervanger voor de geschorste Ivan Marquez die tegen RKC zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte. Voor de Braziliaan is het zijn basisdebuut in de Eredivisie, hij stond in de beker namelijk al wel in de basis. Daarnaast zal Verdonk ook achterin geposteerd worden door Meijer. Door het wegvallen van Akman kwam er een plekje vrij voor een van de weinig overgebleven verdedigers in de Nijmeegse selectie.

Het lijkt er dan ook op dat NEC met vijf verdedigers zal gaan spelen tegen PSV. Verdonk zal als linkercentrale verdediger starten met Souffiane El Karouani als linksback. Naast de basisplaatsen voor Guth en Verdonk zal NEC ongewijzigd aantreden op zondagavond.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Odenthal, Guth, Verdonk, El Karouani; Proper, Bruijn, Schone; Tavsan, Mattsson.

Foto: Orange Pictures