NEC moet het zondagmiddag in de Gelderse derby stellen zonder Jordy Bruijn. De middenvelder leek aanvankelijk op tijd hersteld om er tegen Vitesse bij te zijn, maar kende een terugslag in zijn revalidatie. Voor Wilfried Bony komt het treffen met zijn oude club ook te vroeg, zo weet Omroep Gelderland.

Lasse Schöne is geschorst na zijn vijfde gele kaart tegen RKC Waalwijk en daarom mist NEC haar spelbepaler. Dirk Proper is de logische vervanger van Schöne. Het is na zijn korte blessure zijn eerste basisplaats sinds Feyenoord-thuis medio januari. Proper staat op het middenveld naast aanvoerder Édgar Barreto en ziet voor zich Ali Akman terug.

De spits komt in het elftal ten koste van Magnus Mattsson. De Deen maakt al weken een tamme indruk en na de puike invalbeurt van Akman geeft trainer Rogier Meijer weer eens de voorkeur aan de Turkse spits. De komst van Akman betekent dat Okita naar de linkervleugel verhuist en Tavsan weer vertrouwd vanaf rechts komt. Naast Bony, Schöne en Bruijn mist Meijer in GelreDome ook Rens van Eijden en Joep van der Sluijs.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Guth, Marquez, Odenthal, El Karouani; Barreto, Proper; Tavsan, Akman, Okita