Rogier Meijer en zijn mannen wonnen donderdagavond met een geïmproviseerde opstelling van Roda JC in de eerste ronde van de KNVB Beker (5-3). Zondag staat de volgende wedstrijd alweer voor de deur, namelijk tegen FC Volendam. In aanloop naar dat duel stroomt de Nijmeegse ziekenboeg langzaam leeg.

Tegen Roda stond Robin Roefs nog onder de lat bij de Nijmegenaren. Voor de Eredivisie is Jasper Cillessen gewoon weer de eerste keus. Sontje Hansen, Bram Nuytinck en Luc Netten waren deze week allen ziek, maar deden vrijdag wel weer mee met de training. Ook Youri Baas en Koki Ogawa zijn weer aangesloten bij de selectie.

Volgens De Gelderlander mogen Nuytinck en Hansen zich, mits fit genoeg bevonden, opmaken voor een basisplaats tegen Volendam. Dat zou ten koste gaan van gelegenheids-linksback Sai van Wermeskerken en Lars Olden Larsen. Zij stonden tegen zowel Roda als AZ nog in de basis van de Nijmegenaren.

NEC mist nog steeds een aantal spelers. Natuurlijk is Bas Dost er niet bij, maar ook Brayann Pereira, Philippe Sandler, Kas de Wit en Alexis Tibidi ontbreken.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Ross, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; Tavsan, González, Hansen.

Foto: Orange Pictures