Na een korte pauze door de interlandbreak gaat de Eredivisie weer verder. NEC begon, net als Willem ll overigens, goed aan de competitie met zes punten uit drie wedstrijden. Zondag nemen beide teams het tegen elkaar op en aan de Nijmeegse opstelling lijkt er niks te veranderen.

Na het verlies tegen Ajax (5-0) in de eerste speelronde van het seizoen voerde trainer Rogier Meijer nog een wijziging door, maar sindsdien lijken de puzzelstukjes in Nijmegen op de goede plek te liggen. Na overwinningen op PEC Zwolle en Heracles Almelo ziet Meijer geen enkele aanleiding om zijn basiself om te gooien voor de wedstrijd van zondag tegen Willem ll.

Dit betekent dat Jordy Bruijn op de linkerflank blijft staan met Mikkel Duelund op het middenveld en publiekslieveling Ali Akman gewoon in de spits staat tegen de Tilburgers. Mathias de Wolf en Rens van Eijden zitten nog in de lappenmand en nieuweling Pedro Ruiz heeft nog niet met de groep meegetraind. Vermoedelijk duurt het enkele weken voordat de Spanjaard een plekje in de wedstrijdselectie krijgt. Calvin Verdonk is wel van de partij.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani; Proper, Schöne, Duelund; Okita, Akman, Bruijn.

Foto: Rob Koppers