Elayis Tavsan klopte met twee uitstekende invalbeurten op de deur en wordt daarvoor beloond. Hij neemt de spitspositie naast Rangelo Janga weer over van Thomas Beekman in de kwartfinale tegen VVV. Verder moet trainer Rogier Meijer noodgedwongen ingrijpen op het middenveld.

Dirk Proper is namelijk geschorst. Voor hem komt waarschijnlijk Edgar Barreto in het veld. Barreto is samen met Mattijs Branderhorst, die volgens afspraak het doel verdedigt in het bekertoernooi, de enige met ervaring in het spelen van finales. Barreto was actief op de Olympische Spelen, Branderhorst keepte de halve finale van de KNVB-Beker met Willem II tegen Feyenoord.

Rens van Eijden zou je ook in dit rijtje kunnen scharen met een bekerfinale namens AZ tegen Vitesse achter zijn naam, ware het niet dat de centrale verdediger geschorst is voor het treffen met de Venlonaren. De verwachting van Omroep Gelderland is dat Kevin Bukusu weer samen met Cas Odenthal het hart van de defensie vormt. Op de flanken staan Jonathan Okita en Jordy Bruijn.

Lees ook: Meijer over terugkeer Van der Sluijs, eventuele halve finale met Vitesse en wijzigingen in de voorhoede

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Odenthal, Bukusu, El Karouani; Okita, Vet, Barreto, Bruijn; Tavsan, Janga