Rogier Meijer zal zijn hoofd breken over de opstelling voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam zaterdagavond. De wedstrijd met zijn tiental tegen FC Groningen biedt veel perspectief, maar hij moet er nu toch echt weer elf opstellen.

Ali Akman, Magnus Mattsson en Jonathan Okita lieten een geweldige indruk achter in Groningen, maar Elayis Tavsan klopt nadrukkelijk op de deur nu hij weer fit is. Achterin is Ivan Marquez weer hersteld van ziekte. Wil Meijer met vier man achterop gaan spelen, is de kans groot dat Cas Odenthal of Rodrigo Guth naar de bank wordt verwezen.

Op het middenveld is Jordy Bruijn er weer bij na ruim een maand afwezigheid. Édgar Barreto bleef vrijdagmiddag binnen met lichte klachten en het is maar de vraag of hij het duel haalt. Dan is Bruijn de aangewezen persoon om hem te vervangen. Tot slot is er ook nog de linksback-positie. Calvin Verdonk liet zich zien tegen FC Groningen en Souffian El Karouani zag zijn rode kaart begin deze week geseponeerd worden. Al met al een hoop keuzes aan Rogier Meijer.

Die keuzes houdt hij zoals gewoonlijk voor zich. De oefenmeester kon wel verklappen dat Mikkel Duelund, die zich weliswaar weer op het veld heeft gemeld deze week, er niet bij kan zijn en dat het duel ook voor Rens van Eijden te vroeg komt. Van Eijden maakt maandag zijn rentree op het veld in de oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Foto: Rob Koppers