NEC is nog maar net bekomen van het bereiken van de finale van De TOTO KNVB Beker en dan staat vrijdag alweer de volgende wedstrijd op het programma. In Volendam nemen de Nijmegenaren het dan op tegen de plaatselijke FC. Trainer Rogier Meijer heeft wel wat keuzes te maken na 120 minuten voetbal in Leeuwarden.

Wie er in ieder geval niet bij gaan zijn vrijdag zijn Bram Nuytinck en Dirk Proper. Beide spelers waren afwezig bij de afsluitende training donderdag. Proper viel uit tegen Sparta, terwijl Nuytinck in de halve finale naar de kant moest met last van zijn lies. Ook Mathias Ross is er nog niet bij. Hij trainde donderdag apart en Meijer verwacht hem na het weekend weer terug.

Daarnaast gaf de trainer aan dat hij wel een aantal wijzigingen wilde maken om voor frisheid te zorgen. In de vorige ronde van de beker moest NEC de volgende wedstrijd ook op vrijdag. Tegen RKC kwam NEC toen niet al te best voor de dag. Vooral een gevoel van frisheid ontbrak. Wie Meijer wil gaan wisselen ten opzichte van dinsdag is onduidelijk. Sontje Hansen moest dinsdag wel met een blessure het veld verlaten. Ondanks dat Meijer zei dat zijn blessure meevalt, is er een kans dat hij toch vanaf de bank begint. Yvandro Borges Sanches was belangrijk bij de 1-2 van Kodai Sano en kan wellicht zijn basisdebuut maken.

Vermoedelijk opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Verdonk, Baas; Hoedemakers, Chery, Sano; González, Ogawa, Sanches.

Foto: Rob Koppers