Rogier Meijer gaat zijn opstelling op een paar plekken wijzigen voor het bekerduel met Almere City, woensdagavond om 20:00 uur in Almere. Een ding staat vast: Mattijs Branderhorst verdedigt het Nijmeegse doel weer. 

Die afspraak werd al voor het seizoen gemaakt. Meijer wijkt daar niet vanaf, ook al was heel Nederland in de ban van de uitmuntende wedstrijd van Jasper Cillessen afgelopen zondag. Ook Philippe Sandler viel in positieve zin op, maar de verdediger wordt woensdag gespaard. Tegen Ajax speelde Sandler voor het eerst sinds december 2019 90 minuten in een officieel duel.

Joris Kramer, die ook een uitstekende indruk maakt in het balkenshirt tot dusver, neemt zijn plek over. Verder laat Meijer zijn achterste acht ongemoeid. Voorin dingen Anthony Musaba, Pedro Marques en Ibrahim Cissoko naar een plekje aan de aftrap. Calvin Verdonk was zondag nog ziek, maar reist woensdag wel af naar Almere. Ook Jordy Bruijn ontbrak in de wedstrijd tegen Ajax vanwege een blessure. Het duel tegen Almere komt voor de middenvelder nog te vroeg.

Andri Baldursson, Robin Roefs en Mathias de Wolf zijn er nog niet bij. Baldursson zal naar verwachting komende zondag tegen Vitesse terugkeren bij de wedstrijdselectie.

Het is voor dit viertal spelers te hopen dat ze wel een kaartje hebben gekocht, want ESPN zendt het duel woensdag niet uit. De wedstrijd is te volgen op ons Twitterkanaal en via de radio bij RN7. 

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Cissoko 

Foto: Rob Koppers