Het was deze week vast een lastige klus voor Rogier Meijer: een oplossing verzinnen voor de plek van Oussama Tannane. De middenvelder kreeg in de derby tegen Vitesse al een vroege rode kaart en zal zeker drie wedstrijden moeten toekijken.

Ook Souffian El Karouani ontbreekt tegen FC Emmen. De linksback kreeg tegen Vitesse zijn vijfde gele kaart van het seizoen en dat betekent een schorsing. Zijn plek wordt één op één overgenomen door Calvin Verdonk. Voor de vervanging van Tannane lijkt Meijer meer te gaan schuiven. Waarschijnlijk gaat Magnus Mattsson op de plek van Tannane starten. Daardoor komt er een plek vrij aan de linkerkant. Daar zal Ibrahim Cissoko waarschijnlijk weer zijn opwachting mogen maken. De publiekslieveling moest het, ondanks een goed einde voorafgaand aan de winterstop, doen met invalbeurten in 2023.

Verder lijkt Meijer met een bijna fitte selectie aan het duel te kunnen beginnen. De langdurig geblesseerden Robin Roefs en Mathias de Wolf ontbreken nog. Dat geldt ook voor Jordy Bruijn. Hij herstelt nog van een knieblessure en het treffen met Emmen komt voor hem nog te vroeg.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Marquez, Sandler, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; Tavsan, Dimata, Cissoko.

Foto: Orange Pictures