NEC-trainer Rogier Meijer kan vrijdag naar alle waarschijnlijkheid niet beschikken over Oussama Tannane. De middenvelder is de hele week al ziek en miste donderdag ook de afsluitende training. NEC neemt het vrijdagavond (20:00) op tegen FC Utrecht in de Domstad. 

Tannane miste twee weken geleden ook al het uitduel met SC Heerenveen. De smaakmaker werd toen vervangen door Mikkel Duelund, waardoor El Karouani als linksbuiten mocht starten. Die optie zit er nu niet in. Vorige week raakte Joris Kramer namelijk op de training geblesseerd en daardoor ligt de centrumverdediger er de komende weken uit.

Verdonk start net als tegen Fortuna Sittard in het hart van de defensie naast Ivan Marquez, waardoor El Karouani hard nodig is op de linksbackpositie. De tienpositie wordt vermoedelijk alsnog door Duelund ingevuld, die in dat geval zijn Deense maatje Magnus Mattsson na lang blessureleed zijn rentree in de basis ziet maken. Mattsson viel tegen Fortuna voor het eerst een kwartiertje in, dus komt een basisplaats wellicht wat vroeg.

Sandler
Andere opties zouden een 4-3-3 formatie zijn met Andri Baldursson op het middenveld of een 5-3-2-formatie met Terry Lartey Sanniez naast Marquez en Verdonk. “Het zou raar zijn als Philippe zou starten”, doelt Meijer op Philippe Sandler die, mits hij de laatste testen goed doorstaat, zich voor het eerst bij de wedstrijdselectie mag voegen.

Ibrahim Cissoko is waarschijnlijk ook geen optie voor de basis, want hij is ziek geweest. De publiekslieveling is herstellende en Meijer acht ‘de kans groot dat hij bij de selectie kan aansluiten’. Cissoko trainde donderdag een half uur mee.

Naast Tannane en Kramer moet Meijer het vrijdag ook zonder Jordy Bruijn doen. Hij raakte deze week ook geblesseerd op de training. Mathias de Wolf zit ook nog altijd in de lappenmand. Utrecht-NEC staat vanaf 20:00 onder leiding van de heer Nagtegaal. 

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Van Rooij, Marquez, Verdonk, El Karouani; Schöne, Duelund, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson