NEC neemt het zaterdagavond om 18.45 uur in de eigen Goffert op tegen RKC Waalwijk. Trainer Rogier Meijer moet daarin voor een andere basiself kiezen. Bart van Rooij viel namelijk uit op het kunstgras in Almelo en Lasse Schöne raakte afgelopen week geblesseerd op de training.

Brayann Pereira is de logische vervanger van Van Rooij. De 20-jarige Fransman viel al in tegen zowel Excelsior als Heracles, maar gaat tegen RKC zijn basisdebuut maken voor NEC. Verder keert Philippe Sandler terug bij de selectie van de Nijmegenaren. Of hij gaat starten bij de Nijmegenaren is echter niet duidelijk. Rogier Meijer zei wel dat ‘een speler die kan spelen, ook kan starten.’ Als Sandler niet aan de aftrap staat, kiest de trainer waarschijnlijk voor Mathias Ross. Youri Baas verhuist hierdoor naar de bank.

Verder moet Meijer zijn aanvoerder missen op het middenveld. Bram Nuytinck lijkt de nieuwe aanvoerder te worden. Wie de plek van Schöne gaat innemen is nog maar de vraag. Meijer liet doorschemeren dat zowel Rober González als Mees Hoedemakers in aanmerking komt om zaterdag in de basis te beginnen. Wanneer de Spanjaard speelt zal Mattsson waarschijnlijk meer als ‘acht’ spelen dan als ’tien’.

Voorin lijkt Meijer vast te houden aan dezelfde namen. Dat betekent dat Lars Olden Larsen en Sontje Hansen vanaf de flanken zullen starten, met Koki Ogawa in de spits. Bas Dost is erbij tegen de Waalwijkers, maar zal nog niet starten. Elayis Tavsan is vanwege zijn blessure afwezig bij de Nijmeegse selectie. Kodai Sano is er nog niet bij bij de Nijmegenaren.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Pereira, Ross, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers/Rober, Mattsson, Proper; Hansen, Ogawa, Larsen.

Foto: Rob Koppers