NEC speelt zondag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De KNVB bekerfinale tegen Feyenoord staat dan op het programma. Het was lang spannend of NEC spelers zou moeten missen in De Kuip, maar dat blijkt niet het geval.

Eerder deze week bevestigde Meijer al dat Lasse Schöne fit genoeg was om mee te gaan richting Rotterdam. De Deen raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen PSV. Wie ook geblesseerd raakte in dat duel, en een groter vraagteken was, was Bart van Rooij. Ook de rechtsback blijkt fit genoeg om de reis naar Rotterdam af te leggen en in ieder geval op de bank plaats te nemen, zo bevestigde Meijer tijdens de persconferentie vrijdag.

De trainer kan dus beschikken over een voltallige selectie, maar hij zal nog wel een aantal keuzes moeten maken. Zo is het maar de vraag hoe lang spelers als Van Rooij en bijvoorbeeld Dirk Proper de wedstrijd volhouden. Mocht hij met beiden starten, is dat waarschijnlijk ook een garantie voor twee vaststaande wissels. De vervanger van Van Rooij de afgelopen wedstrijden, Brayann Pereira, heeft tot nu toe geen beste indruk achtergelaten. Het zal dus puzzelen worden voor Meijer: wat zijn wedstrijdplan zal worden en wie hij in de basis zet.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Pereira, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Chery, Proper; Hansen, Ogawa, Sano.

Foto: Orange Pictures