NEC verloor dit seizoen nog nooit twee wedstrijden op rij. Met een nederlaag tegen SC Heerenveen op zak en een uitwedstrijd tegen nummer vijf FC Twente op het programma een gegeven dat vrijdagavond enige houvast kan bieden. Die houvast kan de ploeg van Rogier Meijer wel gebruiken.

Want, FC Twente verloor dit seizoen nog geen wedstrijd in de Grolsch Veste. En afgelopen zaterdag kreeg het vertrouwen van de Nijmeegse ploeg en in het speciaal dat van Jasper Cillessen een nieuwe knak te verwerken. NEC speelde, zoals zo vaak dit seizoen, een prima wedstrijd tegen SC Heerenveen en kwam geregeld in scoringspositie. Dat uitgerekend een giga-blunder van Cillessen NEC de das om zou doen, maakte de nederlaag extra pijnlijk.

Toch twijfelt Meijer niet aan zijn doelman. Cillessen, die dit seizoen alleen de thuiswedstrijd tegen FC Twente miste, behoudt het vertrouwen van zijn trainer in Enschede. Net als zijn tien basisploeggenoten van afgelopen week. Reden om aan die basis te tornen, lijkt Meijer ook niet te hebben. En dus start NEC vermoedelijk weer met een voorhoede van Nany Dimata, Magnus Mattsson en Elayis Tavsan. Dat drietal is samen goed voor het schamele aantal van drie goals in 15 uitwedstrijden dit seizoen.

Vorig seizoen was Tavsan nog van grote waarde in het uitduel met de Tukkers. Toen schoot de 22-jarige dribbelaar NEC kort na rust op voorsprong, waarna Javier Vet een kwartier voor tijd een tegentreffer van Virgil Misidjan onschadelijk zou maken. Vrijdag mist NEC tegen FC Twente alleen Calvin Verdonk. De linksback, die twee jaar terug nog werkzaam was in Enschede, kampt met een knieblessure.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson