NEC lijkt zaterdagmiddag met dezelfde namen aan te treden tegen SC Heerenveen als tijdens de verloren Gelderse derby van afgelopen weekend. Rogier Meijer houdt vertrouwen in de spelers die een uur lang de Arnhemse rivaal onder controle hadden. In het laatste halfuur ging het echter helemaal mis voor de Nijmegenaren (1-3).

In Friesland kan Meijer sowieso geen beroep doen op Alexis Tibidi, Brayann Pereira en Youri Baas. Zij waren vrijdagochtend niet aanwezig op de laatste training in aanloop naar het duel met Heerenveen. Elayis Tavsan en Jasper Cillessen waren daar wel (even) bij. Zij trainden echter nog apart en zullen zaterdag niet bij de selectie zitten.

Robin Roefs staat dus onder de lat bij NEC. Verder zijn ook Sontje Hansen en Philippe Sandler ‘gewoon’ van de partij. Zij kampten eerder dit seizoen nog met blessures. Naast Hansen staan Rober González en Bas Dost net als zondag voorin.

Vermoedelijke opstelling NEC: Roefs; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper, González, Dost, Hansen.

Foto: Rob Koppers