Ondanks dat vorige week de overwinning tegen SC Cambuur (1-2) veilig werd gesteld in een 5-3-2 formatie, lijkt het erop dat Rogier Meijer tegen FC Twente gaat aantreden in een 4-3-3 formatie. Daarin is er een plekje vrijgemaakt voor Ali Akman in de voorhoede en lijkt Rodrigo Guth, ondanks prima optredens de afgelopen weken, geslachtofferd te worden.

Bart van Rooij keert daarentegen na zijn ziekte weer terug in de basis. Hij werd vorige week vervangen door Ilias Bronkhorst. Bronkhorst ontbrak vrijdag net als Dirk Proper en Édgar Barreto op de training en is er zaterdag dus niet bij. In de verdediging lijkt het erop dat Guth naar de bank verwezen wordt. De Braziliaanse huurling van Atalanta maakt sinds zijn entree in december een hele stabiele indruk, maar wordt desondanks naar de bank verwezen. Dat gebeurt vermoedelijk omdat Cas Odenthal het beste op links uit de voeten kan en Ivan Marquez simpelweg de sterkste is.

Op het middenveld geeft Meijer de voorkeur aan Jordy Bruijn en Magnus Mattsson als diepste middenvelder en moeten Javier Vet en Mikkel Duelund ondanks hun sterke invalbeurt vorige week weer op de bank plaatsnemen. Vet was in de heenwedstrijd in Enschede ook al de matchwinner. In de aanval zal Ali Akman weer in de basis mogen beginnen. Hij moest vorige week wachten tot de blessuretijd voordat hij het veld in kwam.

Wie vooral heel lang heeft moeten wachten op speeltijd, is Rens van Eijden. Maar er is perspectief: bijna een jaar na het laatste duel (NAC-NEC, 23 mei) zit de aanvoerder zaterdagavond weer bij de wedstrijdselectie!

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani; Schöne, Mattsson, Bruijn; Tavsan, Akman, Okita

Foto’s: Orange Pictures