NEC neemt het zondagmiddag op tegen Ajax. De Amsterdammers kennen tot nu toe geen best seizoen, maar lijken stapje voor stapje weer de goede vorm te vinden. De Nijmegenaren zullen thuis proberen de punten te behouden en dit lijken zij te doen met dezelfde basiself als vorige week tegen Go Ahead Eagles.

Rogier Meijer heeft in ieder geval flink wat keuze in zijn selectie, iets wat eerder dit seizoen niet altijd het geval was. Alleen Alexis Tibidi, Brayann Pereira en Bas Dost zijn er niet bij tegen de Amsterdammers. Verder kent de selectie van de Nijmegenaren geen afwezigen of blessuregevallen.

In eerdere duels tegen topploegen mocht Youri Baas starten bij NEC. Tegen PSV (4-0 verlies) en AZ (1-2 bij staking) als linksback, maar tegen FC Twente (3-3) als buitenspeler. Ook afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles (1-1) begon de Ajax-huurling voorin. Tegen zijn broodheer lijkt Baas zich weer te mogen opmaken voor een basisplaats op die positie. Linksachter heeft hij de concurrentiestrijd verloren van Calvin Verdonk.

Verder kent de opstelling van Meijer waarschijnlijk weinig verrassingen. Philippe Sandler is fit en kan starten. Of hij de hele wedstrijd uit kan spelen hangt van het duel af, maar Meijer was hoopvol gestemd. Verder gaan er waarschijnlijk geen gekke dingen gebeuren in de basiself van NEC.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; Hansen, Ogawa, Baas.

Foto: Orange Pictures