Aankomende donderdag staat voor NEC de kwartfinale voor het KNVB bekertoernooi op het programma. In de Goffert komt Go Ahead Eagles op bezoek. NEC beleeft niet de beste start van 2022 en het spel is niet altijd om over naar huis te schrijven. Toch lijkt trainer Rogier Meijer vast te gaan houden aan de vijf man achterin.

Meijer lijkt zijn elftal wel te gaan wisselen op een aantal plekken. Danny Vukovic keept in de bekerwedstrijden en dat gaat uiteraard ten koste van Mattijs Branderhorst. Verder is er achterin geen plek voor Calvin Verdonk en Rodrigo Guth. Er was een hoop kritiek op Verdonk na de wedstrijd tegen PEC Zwolle en dus is het niet gek dat hij wordt gepasseerd. Ivan Marquez en Edgar Barreto nemen de verdedigende taken van Verdonk en Guth over.

Daarnaast is de verwachting dat NEC gaat aantreden met een volledig Deens middenveld. Aangezien Dirk Proper nog niet fit genoeg is voor een basisplaats en ook Jordy Bruijn de laatste training miste na de blessure die hij opliep tegen PEC, kiest Meijer voor Mikkel Duelund naast Lasse Schöne op het middenveld. Duelund had een belangrijke rol in de vorige ronde van de beker, door de winnende goal te maken tegen FC Groningen. Hij krijgt dus weer een nieuwe kans om belangrijk te zijn in het bekertoernooi. Ook lijkt Ali Akman zich te kunnen gaan opmaken voor een basisplaats. NEC speelde tegen PEC zonder echte spits, maar hier lijkt Meijer tegen Go Ahead Eagles weer van af te zien.

Lees ook: Bony erbij tegen GAE? “Ik schat de kans 50/50 in”

Vermoedelijke opstelling NEC: Vukovic; Van Rooij, Marquez, Barreto, Odenthal, El Karouani; Schöne, Duelund; Tavsan, Akman, Matsson.

Foto: Rob Koppers