NEC zal zondagmiddag in de derby tegen Vitesse hoogstwaarschijnlijk met de zelfde elf namen aan het duel beginnen als tegen Ajax. Tegen de Amsterdammers speelde de ploeg van Rogier Meijer knap met 1-1 gelijk.

Dat betekent ten opzichte van het bekerduel met Almere van afgelopen woensdag dat Jasper Cillessen weer onder de lat staat. Verder zal Philippe Sandler, die tegen Almere samen met Magnus Mattsson achterbleef in Nijmegen, weer centraal achterin starten. Nany Dimata krijgt van Meijer opnieuw de voorkeur boven Pedro Marques.

Voor de rest reist NEC met een bijna volledig fitte selectie af naar Arnhem. Alleen Jordy Bruijn zal daar, naast de langdurig geblesseerde Robin Roefs en Mathias De Wolf, nog niet bij zijn. De middenvelder is nog steeds herstellende van een knieblessure. Andri Baldursson maakt daarentegen wel weer zijn rentree in de wedstrijdselectie.

NEC wil weer eens winnen in Arnhem. Voor het laatst gebeurde dat in 2012. Toen werd het 0-1 door een doelpunt van Leroy George. Vitesse – NEC begint zondag om 12.15 in GelreDome en staat onder leiding van Danny Makkelie.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson

Foto: Rob Koppers