NEC speelt aankomende zondag de derde wedstrijd in acht dagen. Om 14:30 staat voor de ploeg van trainer Rogier Meijer de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma. Na de midweekse bekerwedstrijd tegen Cambuur, waar spelers als Lasse Schöne, Bart van Rooij en Souffian El Karouani werden gespaard, is het logisch om aan te nemen dat deze jongens weer hun opwachting mogen gaan maken in de basis.

Wie waarschijnlijk ook weer mag rekenen op een basisplaats is Rodrigo Guth. De huurling van Atalanta heeft Meijer genoeg overtuigd in de afgelopen twee wedstrijden, waardoor hij weer plaats mag nemen in de defensie. Dat doet hij naast Cas Odenthal en Ivan Márquez, wat dus betekent dat NEC waarschijnlijk weer in een 5-3-2 formatie gaat spelen. De backs zijn Van Rooij en El Karouani.

Op het middenveld is er weer plek voor Schöne en Bruijn, die rust hadden gekregen in het bekerduel tegen Cambuur. Bruijn mocht nog wel invallen, terwijl Schöne niet eens op de bank zat. In de aanval is het nog een beetje de vraag wie de voorkeur krijgt van Meijer. Magnus Mattsson is wel in te vullen, maar het is nog niet zeker wie er naast hem start. Dit kan Ali Akman of Elayis Tavsan zijn. NEC mist natuurlijk nog steeds een hoop spelers. Zo zijn Rens van Eijden, Mathias de Wolf, Joep van der Sluijs, Jonathan Okita, Pedro Ruiz en Edgar Barreto nog steeds geblesseerd.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Guth, Odenthal, El Karouani; Schöne, Bruijn, Proper; Tavsan, Mattsson.

Foto: Orange Pictures