Rogier Meijer kan tegen FC Utrecht weer beschikken over Bram Nuytinck en Philippe Sandler. De twee centrale verdedigers trainden op de afsluitende training voor het thuisduel tegen de Domstedelingen volledig mee. Brayann Pereira, Lars Olden Larsen en Alexis Tibidi ontbraken bij de Nijmeegse selectie op vrijdag.

Sandler was vanaf de voorbereiding aan het sukkelen met blessures en kon daardoor tegen Sparta pas zijn eerste minuten van het seizoen maken. De wedstrijd tegen PSV moest hij wel weer aan zich voorbij laten gaan. Naar verwachting kan hij tegen Utrecht wel starten. Nuytinck raakte juist op Het Kasteel geblesseerd. Daardoor was ook hij er in Eindhoven niet bij, maar de deze zomer teruggekeerde verdediger wordt zaterdag weer aan de aftrap verwacht.

Dit betekent dat Calvin Verdonk naar de linksback positie geschoven wordt. Bart van Rooij staat rechtsback. Zijn concurrent Brayann Pereira viel tegen zowel Sparta als PSV uit met een schouderblessure en zal daardoor nu een tijdje aan de kant staan. De blessure van Olden Larsen lijkt mee te vallen, maar het thuisduel tegen Utrecht komt te vroeg voor de Noor.

Sontje Hansen leek aan het einde van de training nog even wat last te krijgen, maar naar verwachting kan hij gewoon starten zaterdagavond. Elayis Tavsan is op de weg terug. Vrijdag trainde hij nog apart van de groep.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper, González, Ogawa, Hansen.

Foto: Orange Pictures