NEC neemt het zondag in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles.  Een belangrijk duel voor de Nijmegenaren om uitzicht te houden op een plek in de play-offs. Vorige week verloor de ploeg van trainer Rogier Meijer nog met 1-0 van FC Utrecht. Tijd om de rug rechten en resultaat te boeken.

Wie de afgelopen twee wedstrijden moest missen vanwege een schorsing was Ali Akman. De rood-groen-zwarten misten een echte spits om de kansen af te maken. Tegen Go Ahead start de huurling van Eintracht Frankfurt weer in de basis.

Dat zal dan waarschijnlijk ten koste gaan van Calvin Verdonk. Souffian El Karouani was de afgelopen wedstrijden de gelegen-heids linksbuiten, maar nu Akman terug is in de voorste linie zal de back weer terugkeren op zijn vertrouwde plek.

Het duel van zondag komt nog te vroeg voor Magnus Mattsson en Wilfried Bony. Edgar Barreto en Cas Odenthal hebben voor het eerst in lange tijd weer deels meegetraind, maar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles komt voor hen waarschijnlijk nog te vroeg.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Guth, El Karouani; Schöne, Duelund, Bruijn; Tavsan, Akman, Okita.

Foto: Rob Koppers