De sterkhouders die afgelopen zaterdag het hoogste scoorden in het gelijkspel tegen Heracles Almelo beginnen woensdag tegen FC Groningen waarschijnlijk op de bank. Mattijs Branderhorst, Ivan Marquez en Lasse Schöne worden buiten de basis gehouden door trainer Rogier Meijer. De oefenmeester wilde na de afsluitende training zelf weinig kwijt over hoe hij het aan gaat pakken.

Wat wel vaststaat is dat reservegoalie Danny Vukovic de voorkeur krijgt onder de lat. Vermoedelijk mogen ook middenvelders Javier Vet en Mikkel Duelund zich weer bewijzen. Ilias Bronkhorst krijgt voor het derde bekerduel op rij een basisplek. Hij vervangt Bart van Rooij rechtsachter in de defensie. De personele wijzigingen brengen ook een wijziging van spelsysteem met zich mee. Tegen Groningen opereren de Nijmegenaren in een 4-3-3 systeem.

Hoofdblessure
Ali Akman krijgt dan ook weer de voorkeur in de spitspositie. De jonge Turk viel zaterdag nog vroeg in toen Jordy Bruijn niet verder kon vanwege een hoofdblessure. Bruijn is nog altijd niet hersteld van zijn kwetsuur en zal even rust moeten pakken. Of hij er zondag bij is tegen Feyenoord, is nog een vraagteken.

Afwezigen
Naast Bruijn komt het duel ook nog altijd te vroeg voor Édgar Barreto, Joep van der Sluijs en Jonathan Okita. Laatstgenoemde meldde zich dinsdagmiddag wel weer eens op het veld. Aanvoerder Rens van Eijden, Mathias de Wolf en Pedro Ruiz zijn er ook niet bij. Souffian El Karouani komt dinsdagavond (20:00) mogelijk in actie met zijn Marokko tegen Gabon op de Afrika Cup.

Vermoedelijke opstelling NEC: Vukovic; Bronkhorst, Guth, Odenthal, Verdonk; Vet, Duelund, Proper; Tavsan, Akman, Mattsson

Foto: Rob Koppers