NEC speelt zondagmiddag de laatste wedstrijd van dit seizoen. Op bezoek bij Fortuna Sittard staat er voor beide teams niks meer op het spel, hooguit een hogere klassering op de ranglijst. Voor onder andere Mattijs Branderhorst wordt het zijn laatste wedstrijd voor NEC. Rogier Meijer gunt hem daarom een basisplaats.

Meijer heeft de keuze aan het begin van de week gemaakt en besproken Branderhorst en Jasper Cillessen. Laatstgenoemde gaf aan het zijn collega ook te gunnen. De trainer heeft daarna ervoor gekozen om zijn reservedoelman een waardig afscheid te geven bij de club waar hij sinds 2019 officieel onder contract staat. Zo komt de 29-jarige Tielenaar op een totaal van 106 wedstrijden in Nijmeegse dienst.

Verder heeft Meijer de beschikking over een volledig fitte selectie. Alleen Kas de Wit (rugklachten) kan er niet bij zijn in Limburg. Dit betekent dat Elayis Tavsan bijvoorbeeld terugkeert in de wedstrijdselectie van de Nijmegenaren. Afgelopen weekend tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen AZ (0-3) was hij er niet bij. Calvin Verdonk maakt na maandenlange absentie ook zijn rentree.

Door de schorsingen van Lasse Schöne en Dirk Proper zal het middenveld er anders uit gaan zien bij NEC. Waarschijnlijk staan daardoor Andri Baldursson en Jordy Bruijn aan de aftrap tegen Fortuna. Ook zij verlaten de club aan het einde van dit seizoen.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Sandler, Kramer, El Karouani; Baldursson, Tannane, Bruijn; Tavsan, Marques, Mattsson

Foto: Orange Pictures