De kans is groot dat Jordy Bruijn zaterdag in het uitduel met FC Groningen (20:00) weer eens in de basis mag starten. De 26-jarige middenvelder, die enkele weken geleden te horen kreeg NEC komende zomer te moeten verlaten, krijgt vermoedelijk de voorkeur boven Magnus Mattsson op de tien-positie. Oussama Tannane is nog altijd geblesseerd.

Tannane kampt met een hamstringblessure die hem nu al drie weken aan de kant houdt. Tegen FC Emmen (0-0) en Vitesse (1-4) loste Rogier Meijer de absentie van de Marokkaanse spelmaker op met Ibrahim Cissoko op de linkerflank en Mattsson op tien, maar daar gaat de oefenmeester nu een andere koers in varen.

Als Bruijn start tegen Groningen wordt dat zijn vierde basisoptreden. NEC speelde met Jordy Bruijn als basisspeler eerder dit seizoen gelijk tegen FC Groningen (1-1) en FC Utrecht (2-2). Op bezoek bij Excelsior werd 0-3 gewonnen.

Naast Bruijn maakt Meijer ook een plekje vrij voor Philippe Sandler. De centrumverdediger moest het duel met Vitesse laten schieten, maar is voldoende hersteld om zaterdag aan de aftrap te verschijnen. Joris Kramer begint daardoor op de bank. Net als Pedro Marques, die nog altijd Nany Dimata ondanks matige optredens afgelopen maand voor zich moet dulden.

NEC mist in Groningen naast Tannane ook Calvin Verdonk nog altijd. De linksback heeft last van een blessure.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Bruijn, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson

Foto: Orange Pictures