NEC gaat zaterdag met een volle selectie naar de Johan Cruijff Arena voor de seizoensouverture tegen Ajax. Trainer Rogier Meijer mist alleen Rens van Eijden en Mathias de Wolf. Elayis Tavsan en Joep van der Sluijs zijn hersteld van hun blessures.

Dat betekent dat NEC met dezelfde formatie als tegen OFI Kreta aantreedt tegen de landskampioen. Mattijs Branderhorst krijgt de voorkeur boven de Australische doelman Danny Vukovic. In het centrum van de defensie is Ivan Marquez de vervanger van Van Eijden in de vertrouwde defensie van vorig seizoen. Aanvoerder Lasse Schöne keert terug in zijn vertrouwde Arena en zijn Deense landgenoten Mikkel Duelund en Magnus Mattsson kunnen zich opmaken voor hun NEC-debuut.

In de voorhoede krijgt goudhaantje Jonathan Okita het vertrouwen en wordt Jordy Bruijn in de spits geposteerd. Ali Akman zit pas kort bij de selectie, maar zou morgen zijn debuut kunnen gaan maken. Ajax – NEC begint zaterdag om 21:00 en wordt live uitgezonden op ESPN.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani; Proper, Duelund, Schöne; Okita, Bruijn, Mattsson

Foto: Rob Koppers