Aankomende zaterdag staat voor NEC het eerste duel na de winterstop op de planning. Heracles komt dan op bezoek in De Goffert. NEC zal deze wedstrijd waarschijnlijk ingaan met dezelfde elf namen die begonnen tegen Willem II, de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Dat betekent dat er dus weer in een 5-3-2 formatie begonnen gaat worden met Jordy Bruijn als een soort valse spits. Verder is er op de plek links achterin een plaats voor Calvin Verdonk. Souffian El Karouani is natuurlijk afwezig vanwege zijn verplichtingen met Marokko op de Afrika Cup. Daarnaast heeft Meijer ook weinig reden tot wijzigen. NEC heeft de laatste drie duels voor de winterstop winnend afgesloten.

NEC mist, vanwege blessures, wel nog steeds een aantal spelers. Zo zijn de lang geblesseerden Rens van Eijden, Mathias de Wolf en Pedro Ruiz er natuurlijk niet bij. De wedstrijd tegen Heracles komt ook nog te vroeg voor Jonathan Okita, Edgar Barreto en Joep van der Sluijs. NEC – Heracles begint zaterdagavond om kwart voor zeven en staat onder leiding van Joey Kooij.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Guth, Odenthal, Verdonk; Schöne, Bruijn, Proper; Tavsan, Mattsson.

Foto: Orange Pictures