Rogier Meijer lijkt niet van plan om iets te veranderen aan zijn elftal voor de wedstrijd tegen Sparta. De trainer zag Nany Dimata vorige week tegen Excelsior zijn eerste doelpunt van het seizoen maken, maar zag tegelijkertijd dat het aanvallend nog niet goed genoeg was.

Verdedigend staat het als een huis bij NEC, maar in aanvallend opzicht mist overtuiging. Meijer zat vrijdag na de tactische training dan ook te dubben over de aanvallende keuzes. “Er zijn verschillende opties voorin, maar ook het vertrouwen moet kunnen groeien”, aldus de trainer. Daarmee mikt hij op zijn spits Dimata maar ook op bijvoorbeeld Magnus Mattsson en Elayis Tavsan, die de hete adem van Ibrahim Cissoko en Mikkel Duelund voelen.

En ook op andere posities komt er weer concurrentie aan. Phillipe Sandler heeft deze week de groepstraining hervat en zal volgens de Gelderlander zondag zijn debuut in de wedstrijdselectie maken. Joris Kramer deed vrijdag ook een gedeelte mee met de groep en Bruijn kon de volledige training volmaken. De wedstrijd tegen Sparta komt nog te vroeg voor het duo, maar Meijer verwacht dat een rentree voor Bruijn dichtbij is. Voor Kramer predikt de oefenmeester iets meer geduld.

Sparta en NEC beginnen zondag om 12:15 aan het lunchduel van de Eredivisie-zondag. De scheidsrechter is Robin Hensgens.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Van Rooij, Marquez, Verdonk, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson

Foto: Rob Koppers