Het heeft even geduurd, maar de zomerstop zit er nu dan echt op. NEC neemt het zondag om 12.15 uur in de eigen Goffert op tegen Excelsior in speelronde 1 van het nieuwe Eredivisieseizoen. Trainer Rogier Meijer lijkt daarin gebruik te maken van vele aanwinsten die deze zomer zijn binnengekomen in Nijmegen.

Vooral de aanval van NEC heeft een metamorfose ondergaan. Elayis Tavsan, Pedro Marques en Anthony Musaba stonden in de basis tijdens de laatste wedstrijd van vorig seizoen. Nu lijkt Meijer te kiezen voor Sontje Hansen, Koki Ogawa en Lars Olden Larsen. Op het middenveld is er door de schorsing van Dirk Proper een plek ingeruimd voor Mees Hoedemakers. Magnus Mattsson mag het na de goede voorbereiding ook in de Eredivisie laten zien als aanvallende middenvelder.

Achterin kiest Meijer waarschijnlijk voor zowel Calvin Verdonk als Youri Baas. Eerstgenoemde staat rechts centraal achterin. Op die positie kunnen ook Mathias Ross en Philippe Sandler spelen. Sandler is echter geblesseerd en de Deense huurling lijkt gepasseerd te worden tijdens de seizoensopening.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Verdonk, Nuytinck, Baas; Hoedemakers, Mattsson, Schöne; Hansen, Ogawa, Larsen.

Foto: Rob Koppers