Na de blamage van afgelopen zondag tegen Sparta, moet voor NEC de knop snel om. Woensdag wacht namelijk alweer het bekerduel met Fortuna Sittard. Een mooi moment voor trainer Rogier Meijer om wat tactische omzettingen uit te proberen.

Daarom is het ook moeilijk om te voorspellen wat de opstelling wordt. Meijer gaf al aan dat hij ‘een aantal andere poppetjes’ aan het werk wilde zien. Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat Mattijs Branderhorst het doel gaat verdedigen tegen de Limburgers. Net zoals vorig seizoen krijgt de tweede keeper de kans om zich te laten zien in het bekertoernooi.

Verder moet sterkhouder Ivan Marquez het duel met Fortuna Sittard aan zich voorbij laten gaan. In de wedstrijd tegen Sparta kreeg de Spanjaard een flinke tik op zijn knie. Terry Lartey Sanniez stond al klaar om in te vallen, maar Marquez bikkelde door. Wellicht achteraf geen goede keuze, want nu mist de verdediger dus het treffen in de beker. Lartey Sanniez zal hem waarschijnlijk vervangen.

Ook sprak Meijer over eventuele tactische omzettingen dus wellicht treedt NEC aan in een andere formatie dan anders. Voor Lasse Schöne lijkt drie duels in een week tijd te veel, dus zal de Deen waarschijnlijk plaatsnemen op de bank. Dat deed hij vorig seizoen namelijk ook vaak in de beker. Het is gokken welk konijn Meijer uit de hoge hoed gaat toveren, maar duidelijk is dat het beter moet dan afgelopen zondag.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Lartey Sanniez, Verdonk, El Karouani; Proper, Tannane, Duelund; Tavsan, Dimata, Mattsson.

Foto: Orange Pictures