NEC moet het tegen FC Emmen doen zonder Iván Márquez en Oussama Tannane. Laatstgenoemde kampt met een blessure aan de hamstring. Trainer Rogier Meijer is optimistisch over zijn herstel, maar het treffen met Emmen komt op Paaszondag hoe dan ook te vroeg.

Als Meijer voor Magnus Mattsson als vervanger van Tannane kiest, komt Ibrahim Cissoko in het elftal als linksbuiten. Aannemelijker is dat Meijer kiest voor Jordy Bruijn. De middenvelder (26) kreeg twee weken terug te horen dat NEC na dit seizoen niet met hem verder wil. Bruijn draait een vrij kleurloos seizoen, maar kan zich zo kort voor het einde van het seizoen door de absentie van Tannane nog in de kijker spelen.

Als vervanger van de geschorste Márquez kiest Meijer voor Joris Kramer. Kramer, die deze zomer overkwam van AZ, heeft net als Bruijn een seizoen waar hij vooraf niet op gehoopt had. Sinds Kramer’s blessure in september krijgt Philippe Sandler steevast de voorkeur. Kramer had sindsdien tweemaal een basisplaats in de Eredivisie: in de uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. Nooit startte het duo Sandler-Kramer eerder dit seizoen aan een wedstrijd in de Eredivisie: Márquez miste nog geen wedstrijd dit seizoen.

Terugkeer Verdonk

De spoeling in de defensie is wel behoorlijk dun, want voor Calvin Verdonk komt een plaats in de wedstrijdselectie nog altijd te vroeg. Mathias de Wolf en Robin Roefs zijn – uiteraard – ook nog altijd geblesseerd. Het tweetal komt normaliter dit seizoen niet meer in actie voor de Nijmegenaren. Scheidsrechter Joey Kooij fluit zondag om 14:30 voor het begin van de wedstrijd op de Oude Meerdijk.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Kramer, El Karouani; Schöne, Bruijn, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson

Foto’s: Orange Pictures