Ondanks een leegstromende ziekenboeg lijken de keuzes voor trainer Rogier Meijer naar het bekertreffen van woensdagavond (21:00) met Feyenoord niet toe te nemen. Onder de lat is er een plaatsje ingeruimd voor ‘bekerkeeper’ Mattijs Branderhorst. Voorin blijft de spoeling dun.

In de linie voor Branderhorst lijkt Joris Kramer zijn tweede basisplaats op rij te krijgen. Hoewel vaste waarde Philippe Sandler dinsdag weer meetrainde met de groep lijkt een basisplaats te vroeg te komen voor de mandekker. Ook voor Jordy Bruijn en Landry Dimata lijkt de achtste finale een race tegen de klok te worden.

Individueel getraind

Het tweetal was afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles net als Sandler wegens ziekte afwezig. Waar Sandler dinsdag echter weer op het trainingsveld te zien was, trainden Bruijn en Dimata individueel binnen de stadionmuren. Daardoor lijkt een plekje bij de selectie een ingewikkeld verhaal te worden voor het duo. Magnus Mattsson is er sowieso niet bij. De aanvaller trainde dinsdag weliswaar pijnvrij mee met de rest van de groep, maar een plaatsje in de selectie van woensdag komt volgens Meijer nog te vroeg voor de Deen.

Fitheid

Ondanks de gezakte koorts bij een aantal sterkhouders heeft Meijer toch nog een en ander op te lossen. Hierbij gaf de trainer dan ook aan altijd de voorkeur te geven aan absoluut fitte spelers. Buiten de genoemde absenties staat het ontbreken van keeper Robin Roefs en middenvelder Mathias de Wolf vast.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Marques, Cissoko

Foto’s: Orange Pictures