NEC speelt zaterdagavond tegen FC Twente in De Grolsch Veste. De Nijmegenaren pakten vorige week thuis één punt tegen FC Volendam na een 3-3 gelijkspel. De ploeg van Rogier Meijer speelde toen lang met een man minder, door een rode kaart van Elayis Tavsan. Hij is er in Enschede dus niet bij.

Sontje Hansen lijkt de logische vervanger van Tavsan. Ook Rober González kan die plek innemen, maar Hansen is weer volledig fit nadat hij vorige week een tijd ziek was geweest. De andere aanvallers lijken Lars Olden Larsen en Koki Ogawa te worden. De Japanse spits was tegen Volendam nog tweemaal trefzeker en is sinds het incident met Bas Dost de ‘nummer negen’ van NEC.

Op het middenveld moet Meijer kiezen tussen Lasse Schöne en Mees Hoedemakers. De trainer sprak deze week met de Deense routinier, maar veel liet hij daar niet over weten. Wie er naast Magnus Mattsson en Dirk Proper zal staan is daardoor nog onduidelijk. Achterin lijken er geen verrassingen aanstaande.

In Enschede zullen naast Bas Dost ook Philippe Sandler en Brayann Pereira nog afwezig zijn. De twee laatstgenoemden stonden vrijdag wel weer op het trainingsveld, maar trainden individueel. Van Sandler is de verwachting dat hij voor de winterstop kan aansluiten bij de groep, terwijl het proces met Pereira iets langer zal duren.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen, Van Rooij, Ross, Nuytinck, Verdonk; Schöne/Hoedemakers, Mattsson, Proper; Hansen, Ogawa, Olden Larsen.

Foto: Rob Koppers