Rogier Meijer verandert niks aan zijn opstelling tegen RKC zaterdag. Dezelfde elf namen zullen aan de aftrap staan en proberen revanche te nemen op de Waalwijkers. NEC zal voor het eerst sinds lange tijd weer in een volle Goffert spelen, ondanks de twijfel over de veiligheid omtrent het dak.

Jordy Bruijn trainde apart van de groep en zal er dus waarschijnlijk niet bij zijn morgen. Daarnaast mist Meijer de vaste afwezigen in de naam van Pedro Ruiz, Joep van der Sluijs, Rens van Eijden en sinds kort ook Wilfried Bony. Matthias De Wolf zit juist wel weer bij de selectie tegen RKC. De jonge Belgische middenvelder is hersteld van zijn langdurige blessure en kan zijn tegen de nummer 13 van de Eredivisie zijn rentree maken voor de Nijmegenaren. De Wolf speelde laatst alweer een wedstrijd mee bij de onder-21 van NEC en is dus nu fit genoeg om weer bij het eerste mee te doen.

Het is te hopen dat de Nijmeegse equipe de punten in eigen huis kan houden. Bij winst komt NEC op 33 punten en heeft het er nog maar één nodig om de ‘magische grens’ voor de handhaving te bereiken. De wedstrijd eerder dit seizoen in Waalwijk is misschien wel de slechtste wedstrijd van de Nijmegenaren geweest. Er werd toen met 2-1 verloren. Revanche nemen zal daarom bovenaan de lijst staan van de mannen van Meijer.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Guth, Marquez, Odenthal, El Karouani; Barreto, Schöne; Okita, Tavsan, Mattsson.

Foto: Orange Pictures