Na de overwinning van afgelopen zaterdag tegen FC Emmen staat woensdagavond de volgende wedstrijd voor NEC alweer op het programma. Om 21:00 uur wordt er in De Kuip afgetrapt tegen koploper Feyenoord. Rogier Meijer krijgt achterin weer de beschikking over Souffian El Karouani.

De verdediger keert terug van een schorsing. Dat betekent waarschijnlijk dat Calvin Verdonk tegen zijn oude club plaats moet nemen op de bank. Vorig seizoen schoot Verdonk NEC als invaller nog op voorsprong in de Kuip. Magnus Mattsson heeft vorige week op de training een enkelblessure opgelopen en is er net als tegen FC Emmen nog niet bij in Rotterdam.

Op het middenveld zal de keuze daardoor weer vallen op Mikkel Duelund. Dat is opvallend aangezien de Deen een vertrekwens heeft ingediend. Op Twitter doen de geruchten de rondte dat Duelund ieder moment gepresenteerd kan worden bij Aarhus, een Deense club waar Duelund in zijn jeugd actief was. Daar blijkt met wederom een basisplaats voorlopig geen sprake van. Meijer rekent er bovendien op dat Duelund zaterdag ook nog aan boord is als NEC tegen Sparta speelt.

Voorin houdt de trainer vast aan Ibrahim Cissoko als linksbuiten. De jonge aanvaller liet die een goede indruk achter tegen FC Emmen met een doelpunt en een versierde strafschop. Oussama Tannane zit de tweede wedstrijd van zijn schorsing van drie uit na zijn rode kaart tegen Vitesse.

De langdurig geblesseerden Robin Roefs en Mathias de Wolf ontbreken woensdag nog. Dat geldt ook voor Jordy Bruijn. Hij herstelt momenteel van een knieblessure en de wedstrijd tegen Feyenoord komt voor hem nog te vroeg.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Duelund, Proper; Tavsan, Dimata, Cissoko.

Foto: Rob Koppers