Na twee gewonnen uitwedstrijden in een tijdsbestek van zo’n drie dagen, ziet de wereld er ineens heel anders uit voor NEC. De Nijmegenaren stonden net boven de degradatiestreep, maar na deze zes broodnodige punten is het linkerrijtje in zicht. Tegen directe concurrent Fortuna Sittard wil de ploeg van trainer Rogier Meijer de eerste seizoenshelft van de Eredivisie goed afsluiten.

Bij de training donderdagochtend zag Meijer zijn bijna voltallige selectie aan het werk. Alleen Bas Dost en Alexis Tibidi ontbraken. Brayann Pereira trainde individueel en zal waarschijnlijk pas in het nieuwe jaar weer in actie kunnen komen voor de Nijmegenaren.

Vorige week moest Lasse Schöne de laatste paar minuten in Alkmaar aan zich voorbij laten gaan door ziekte. Hij miste daarna nog een training en stond daardoor tegen PEC Zwolle niet in de basis. Mees Hoedemakers nam zijn plek in. Naar verwachting staat de Deen tegen Fortuna wel aan de aftrap.

Ondanks dat Meijer na de training van donderdag nog geheimzinnig deed over de opstelling van vrijdag, lijkt het erop dat de trainer verder geen wijzigingen gaat doen aan zijn basiself. Elayis Tavsan en Sontje Hansen zullen in dat geval de vleugels bestrijken.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; Tavsan, Ogawa, Hansen.

Foto: Orange Pictures