NEC-Vitesse komt te vroeg voor Magnus Mattsson. De Deense aanvaller kampt al sinds de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (1-3) met knieklachten en trainde zaterdagochtend individueel. Zijn landgenoot Mikkel Duelund vervangt de Deen vermoedelijk.

Mattsson is de enige speler binnen de selectie die het treffen met Arnhem moet laten schieten, naast de langgeblesseerden Rens van Eijden en Mathias de Wolf. De internationals zijn ongeschonden teruggekeerd van hun nationale verplichtingen en ook Dirk Proper is hersteld van zijn blessure. De middenvelder uit de jeugdopleiding van NEC hoeft echter niet te rekenen op een basisplaats.

Daarvoor ging het zonder de dirigent simpelweg te goed. De lijn die in de uitwedstrijden tegen Feyenoord en Fortuna Sittard met drie creatievelingen voorop werd ingezet moet worden doorgezet. Dat gaat wel lastig, want alle mogelijke vervangers van Mattsson missen de creativiteit die in dit systeem verlangt wordt. Mikkel Duelund, Jordy Bruijn en Ali Akman zijn de opties, maar zijn alle drie andere types dan Mattsson. Wanneer de keuze van Meijer overigens op Bruijn valt, is Proper kanshebber voor de vacante plek op het middenveld.

Trainer Rogier Meijer wilde zaterdagmorgen logischerwijs niet teveel kwijt over dit dilemma dat ongetwijfeld uitvoerig is besproken binnen de trainerskamer.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Barreto, Marquez, Odenthal, El Karouani; Schöne, Duelund, Bruijn; Okita, Tavsan