Mikkel Duelund en Ibrahim Cissoko waren de afgelopen wedstrijden bijzonder waardevol voor NEC. Met hun invalbeurten deden zij wedstrijden kantelen, maar trainer Rogier Meijer kiest ervoor om ze ook tegen Fortuna Sittard (zondag, 14:30) vanaf de bank te laten starten. De oefenmeester gaat op dezelfde voet verder.

Tegen Go Ahead Eagles zette Duelund Cissoko vrij voor het doel en tekenden zij voor de winnende 1-0. Op bezoek bij PSV bracht Duelund de stand terug tot 3-1 en versierde Cissoko een strafschop. Die werd benut door Jonathan Okita. Okita start tegen Fortuna weer vanaf de linkerkant, Tavsan speelt vanaf rechts en Ali Akman krijgt ondanks een heel matig optreden in Eindhoven weer de kans in de spits.

Dat komt mede door het blessureleed van Wilfried Bony en Magnus Mattsson. Het tweetal komt dit seizoen niet meer in actie en ook de spits Pedro Ruiz is al een half jaar aan het revalideren in Spanje. Édgar Barreto en Rens van Eijden, die tegen Fortuna mogelijk (gelet op de play-offs) hun laatste profwedstrijd beleven, zitten op de bank. Na afloop wordt er afscheid genomen van het tweetal, dat samen ruim 400 wedstrijden voor NEC speelde.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Guth, El Karouani; Schöne, Bruijn, Proper; Tavsan, Akman, Okita

Foto’s: Orange Pictures