Mikkel Duelund is niet op tijd hersteld van zijn voetblessure. De middenvelder kreeg afgelopen woensdag tegen FC Utrecht kort voor rust een tik en moest zich niet veel later noodgedwongen laten wisselen. Het duel met Feyenoord zaterdagavond komt te vroeg voor de Deen.

Dat lijkt niet te gelden voor Dirk Proper. De middenvelder deed de afsluitende training vrijdag gewoon mee met de selectie en reist mee af naar Rotterdam. Of Proper ook in de basis kan starten, is niet bekend. De logische vervanger van Mikkel Duelund is Jordy Bruijn. De Amsterdammer viel goed in tegen FC Utrecht en bracht de nodige creativiteit aan de bal.

Dat gold ook voor Magnus Mattsson. De Deen verving zijn landgenoot Duelund en oogde onbevangen, in tegenstelling tot Elayis Tavsan, die de voorkeur op de rechterflank kreeg. Trainer Rogier Meijer kennende biedt hij Tavsan nog een paar kansen en moet Mattsson dus wederom genoegen nemen met een plaats op de bank.

Naast Duelund ontbreken ook Rens van Eijden en Mathias de Wolf vanwege hun langdurige blessures. Pedro Ruiz traint nog steeds volop mee, maar voor een plek in de wedstrijdselectie achten Meijer en de medische staf het nog te vroeg. Feyenoord-NEC start zaterdagavond om 21:00.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani; Barreto, Bruijn, Schöne; Tavsan, Akman, Okita

Foto: Rob Koppers